Skip to main content

Selepas 90 tahun, Revlon akhirnya tumbang

REVLON Inc, akhirnya tumbang selepas 90 tahun berada dalam pasaran kosmetik di dunia.

Astro AWANI terus unggul sebagai jenama berita paling dipercayai - Reuters Institute

KUALA LUMPUR 17 Jun - Astro AWANI Network Sdn Bhd terus mengekalkan reputasinya sebagai jenama berita paling dipercayai di negara ini.

 

Siti Nurhaliza sasar SimplySiti capai jualan RM200 juta menjelang 2024

LANGKAWI 16 Jun – Penyanyi No.1 negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin memeterai persetujuan menjadi Titanium Premier - Partner (TPP) RichWorks International Sdn. Bhd.

KLCI jatuh ke paras terendah dalam 19 bulan; Lebih 1,000 saham berwarna merah

KUALA LUMPUR 13 Jun - Bursa Malaysia bertukar menjadi lautan merah, dengan lebih 1,000 kaunter berakhir dengan kerugian apabila jualan besar-besaran menjejaskan saham mewah dan saham bermodal kecil.

 

Dua aset Serba Dinamik bakal dilupuskan bernilai RM220 juta untuk bayar pemiutang

KUALA LUMPUR 6 Jun - Serba Dinamik Holdings Bhd telah menyenaraikan dua aset yang dimilikinya untuk dilupuskan sebagai sebahagian daripada skim pengaturan, bersama pemiutang yang terlibat dalam pembiayaan bertempoh bersindiket RM1.2 bilion yang gagal dijelaskan oleh kumpulan miny

Wasiyyah Shoppe tawar promosi khas untuk Jemaah Haji, diskaun sehingga 20%

KUALA LUMPUR 6 Jun – Wasiyyah Shoppe Berhad, syarikat amanah patuh Syariah terbesar di Malaysia hari ini mengumumkan pelancaran promosi khas  untuk bakal Jemaah haji 2022 bermula dari 26 Mei sehingga 25 Jun 2022.

Pinjaman pembelian hartanah turun kali pertama selepas 7 bulan - MIDF Research

KUALA LUMPUR 2 Jun - Pinjaman pembelian hartanah pada April 2022 mencatatkan penurunan buat kali pertama dalam tempoh tujuh bulan. 

 

Ferrotec akan bina kilang di Taman Teknologi Tinggi Kulim bernilai lebih RM500 juta

KUALA LUMPUR 18 Mei - Ferrotec Holdings Corporation akan membina kilang pembuatan baharu di Taman Teknologi Tinggi Kulim dengan nilai pelaburan melebihi RM500 juta.

 

Astro Awani-DagangNews.com bentuk kerjasama strategik, fokus bantu Malaysia jadi negara keusahawanan
Ashwad Ismail (kanan) bersama Johardy Ibrahim selepas mesyuarat terakhir membentuk kerjasama strategik di ibu pejabat Astro Awani, All Asia Broadcast Center Taman Technologi Malaysia, Bukit Jalil di Kuala Lumpur.

 

Liverpool masuki pasaran global PUBG bernilai £4 bilion yang memiliki lebih 1 bilion pengguna

 

LONDON 5 Nov - Liverpool berjaya mendapatkan lesen di dalam permainan video telefon bimbit, Player Unknown's Battleground (PUBG) yang menyaksikan jenama Reds memasuki pasaran bernilai melebihi £4bilion dengan lebih daripada 1 bilion pengguna di seluruh dunia. 

Subscribe to Pilihan Editor