Pilihan Editor | DagangNews Skip to main content

Johor Plantations bina Kompleks Minyak Sawit Lestari Bersepadu dikuasakan oleh RE

Johor Plantations Group Berhad (JPG), pengeluar minyak sawit hulu

Empat syarikat multinasional dengan pelaburan berjumlah RM7 bilion menghentikan operasi pada 1H2024 — MITI

KUALA LUMPUR 2 Julai - Empat firma multinasional dengan jumlah pelaburan RM7 bilion telah menghentikan operasi di Malaysia pada separuh pertama 2024, menurut Menteri Pelaburan, Perdagangan dan Industri Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz.

 

Spirit Aerosystems lupuskan perniagaan dan operasi Subang kepada Airbus susulan penggabungan dengan Boeing

KUALA LUMPUR 1 Julai - Spirit Aerosystems, yang mengumumkan rancangan penggabungan dengan The Boeing Company, hari ini berkata syarikat itu akan melupuskan perniagaan dan operasinya di Subang yang menyokong program Airbus kepada Airbus.

 

Program kejuruteraan perkapalan PUO dapat permintaan industri, 90% graduan diterima pasaran kerja

IPOH 26 Jun - Bidang kejuruteraan perkapalan mendapat permintaan tinggi industri apabila 90 peratus lulusan ini dari Politeknik Ungku Omar (PUO) diterima pasaran kerja selepas tamat pengajian.

 

Prolintas sahkan kakitangan direman selepas SPRM menahan CEO bersama 7 lagi atas dakwaan rasuah

KUALA LUMPUR 26 Jun - Ketua pegawai eksekutif sebuah syarikat konsesi lebuh raya di Lembah Klang dan tujuh lagi ditahan atas dakwaan rasuah berhubung dua projek lebuh raya bernilai RM1.67 bilion, kata sumber Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

 

BlackRock sudah lama di Malaysia, nilai pelaburan kini lebih RM32 bilion

KUALA LUMPUR 23 Jun - Susulan kenyataan Perdan

Menara monopole TNB dibina selari dengan Jambatan Pulau Pinang bakal siap November ini

GEORGE TOWN 18 Jun — Projek menara penghantaran monopole Tenaga Nasional Berhad (TNB) dijangka siap pada akhir November 2024.

 

Kerajaan dapat jimat belanja subsidi RM4.1 bilion jika petrol RON95 dinaikkan 32 sen mulai 1 Julai, capai sasaran Belanjawan 2024 - Maybank IB

KUALA LUMPUR 10 Jun - Simulasi Maybank Investment Bank (Maybank IB) menunjukkan harga petrol RON95 perlu dinaikkan 32 sen seliter atau 15.6% bermula pada 1 Julai 2024 untuk kerajaan mendapatkan penjimatan sebanyak RM4.1 bilion lagi - menggenapkan sasaran pengurangan perbelanjaan

Bantuan tunai Budi Madani mencukupi untuk kebanyakan pengguna diesel, kata Amir Hamzah

KUALA LUMPUR 8 Jun - Kira-kira 80% pengguna diesel akan menerima bantuan yang mencukupi di bawah program Budi Madani, yang menyediakan bantuan tunai bulanan, untuk mengimbangi perbezaan antara harga diesel semasa dan harga baharu yang akan ditentukan kemudian.

 

KPJ Healthcare umum pelantikan Mohd Khairul Izzad sebagai CFO mulai 10 Jun 2024

KUALA LUMPUR 8 Jun - KPJ Healthcare Bhd melantik Mohd Khairul Izzad Mohammed Shamsudin sebagai ketua pegawai kewangan (CFO) baharunya berkuat kuasa 10 Jun 2024.

 

Subscribe to Pilihan Editor