Revenue Group, Grab Malaysia bekerjasama tawar kemudahan beli sekarang bayar kemudian | DagangNews Skip to main content

Revenue Group, Grab Malaysia bekerjasama tawar kemudahan beli sekarang bayar kemudian

Oleh ZULFADLI SHARIFUDIN

KUALA LUMPUR 19 Dis - Revenue Group Berhad bekerjasama dengan Grab Malaysia untuk menyediakan PayLater by Grab sebagai pilihan pembayaran dalam kedai untuk peniaganya.

 

PayLater by Grab ialah kaedah pembayaran yang fleksibel dan mudah yang membolehkan pengguna untuk membuat pembelian dan membayarnya sama ada pada bulan berikutnya atau dalam empat ansuran bulanan. 

 

Selain itu, PayLater tidak mengenakan sebarang faedah,kos pendahuluan atau yuran kepada pengguna selagi pembayaran dibuat tepat pada masanya.

 

Ketua Pegawai Eksekutif Revenue Harvest Sdn Bhd, Loo Tak Kheong berkata, pihaknya sangat teruja untuk bekerjasama dengan Grab untuk membuat kemudahan dan kelancaran pembayaran tanpa tunai untuk pembelian dalam kedai peniaga dan pengguna. 

 

Beliau berkata, pihaknya melihat sinergi dalam pengaturan ini kerana ia membolehkan kedua-dua pihak memanfaatkan kekuatan masing-masing.

 

“Lebih penting, ini memberikan pengguna kaedah pembayaran tambahan yang meningkatkan aliran tunai pengguna, terutamanya apabila membeli-belah untuk nilai item lebih tinggi kerana pembelian ini boleh dibahagikan kepada jumlah lebih kecil berbanding tempoh yang ditetapkan. 

 

"Ini juga satu perkembangan positif untuk peniaga kami kerana ini boleh merangsang jualan tanpa tambahan kos pemprosesan dan permohonan diberikan bahawa terminal kami boleh menyepadukan PayLater dengan lancar," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

 

Ketua Pembayaran E-Dagang dan Insurans Grab Malaysia, Lim Tien Ming pula berkata, memandangkan perniagaan terus berkembang maju dan dengan pertumbuhan pembayaran tanpa tunai selepas wabak, adalah penting untuk bekerjasama meningkatkan pengalaman membeli-belah, terutamanya dalam kedai. 

 

"Dengan memanfaatkan pangkalan pedagang hasil kumpulan yang luas, kami dapat mengukuhkan 'omnipresence' dan menawarkan pengguna Grab di Malaysia pilihan pembayaran fleksibel untuk membeli-belah keperluan mereka secara bertanggungjawab sambil memperoleh GrabRewards," katanya.

 

Katanya, pelanggan boleh menggunakan GrabRewards mereka untuk mengimbangi pembayaran lain, pada asasnya menyimpan dengan setiap transaksi. - DagangNews.com