Petronas anugerah kontrak 5 tahun kepada Jurunature untuk membekal dan selenggara produk Humidur | DagangNews Skip to main content

Petronas anugerah kontrak 5 tahun kepada Jurunature untuk membekal dan selenggara produk Humidur

Petugas Jurunature menyapu salutan Humidor pada kerangka pelantar minyak. - Gambar Jurunature
Oleh JOHARDY IBRAHIM

KUALA LUMPUR 30 Julai - Jurunature Sdn Bhd telah dianugerahkan kontrak 5 tahun oleh Petronas untuk penyediaan perkhidmatan pembekalan, pemasangan dan penyelenggaraan Humidur kepada semua aset Petronas.

 

Penganugerahan kontrak ini direalisasikan selepas beberapa tahun salutan Humidur berjaya digunakan untuk pelbagai aset Petronas dan menghasilkan penjimatan kos dan masa yang ketara.

 

Humidur juga membantu menyelesaikan beberapa isu aset di mana salutan lain tidak berfungsi seperti yang diharapkan dalam keadaan yang melampau.

 

Humidur ialah sistem salutan tunggal, yang boleh digunakan dengan penyediaan permukaan minimum, memberikan perlindungan jangka panjang kepada aset walaupun dalam persekitaran yang sangat menghakis.

 

Jurunature Sdn. Bhd., yang berpangkalan di Malaysia, menyediakan penyelesaian khusus untuk perlindungan menyeluruh aset industri dalam Industri Minyak & Gas, Petrokimia dan Marin di Malaysia dan Asia Tenggara.

 

Pada masa ini, kira-kira 2,500 anggota kakitangan bekerja di kemudahan fabrikasi lengkap Jurunature seluas 2.02 hektar, diuruskan oleh jabatan kewangan yang kukuh.


 

jurunature
Petugas Jurunature menyapu cat Humidor pada kerangka pelantar minyak

 


Syarikat salutan anti-karat Belgium, Acotec Humidur telah menjalin usaha sama dengan Jurunature Sdn Bhd Malaysia untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk salutan kakisan Humidur Char dan PFP dalam pasaran Asia Pasifik.

 

Syarikat milik bersama itu, yang dipanggil Jurunature Humidur Asia Pacific Sdn Bhd, akan mengeluarkan produk salutan Humidur di kilang pembuatan di Malaysia.

 

Acotec ialah sebuah syarikat yang menawarkan penyelesaian berorientasikan pelanggan di seluruh dunia untuk menguruskan sebarang jenis pengaratan atau perlindungan kebakaran pasif.

 

Semua salutan Acotec adalah salutan mampan dengan tujuan untuk melindungi aset, manusia dan alam semula jadi.

 

Syarikat yang beribu pejabat di Aalst, Belgium ini, mempunyai rangkaian pengedaran di seluruh dunia.


 

acotec
Pengarah Urusan Jurunature, Dato’ Sri Muhammad Syafiq bersama CEO Acotec, Wim Schalley

 


Acotec memberi perkhidmatan kepada banyak syarikat dalam sektor luar pesisir, minyak dan gas, petrokimia, perkapalan, marin, perlombongan dan tenaga.

 

Humidur ialah produk anti-karat satu lapisan yang mampan dan mesra alam serta digunakan dalam pelbagai industri dan pasaran.

 

Humidur Char ialah salutan PFP yang mampan dan mesra alam serta digunakan dalam industri Minyak, Gas & Kimia.

 

Ia adalah ciptaan revolusioner dan terbukti dapat melindungi struktur keluli dengan satu lapisan sahaja. - DagangNews.com